Samen door Zuid / Maak kennis met maatschappelijke initiatieven op Zuid

Campagne
Event

Met gemeente Rotterdam langs betekenisvolle verhalen

Deliverable ヽ(•‿•)ノ

Wandelend én digitaal langs sociale plekken en initiatieven

Samen door Zuid is een campagne en wandel-/fietsevenement ontwikkeld in opdracht van gemeente Rotterdam. In Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) werken collega’s van de gemeente al jaren samen met ondernemers en initiatiefnemers op Zuid om de wijken te verbeteren.

Één van de deelprogramma’s met een focus op het thema Werk, is Samen voor Zuid. Een programma dat zich richt op het verbeteren van werkgelegenheid, zorg en inkomen. Iets wat alleen kan als er nauwe verbinding is met de mensen in de wijken. De campagne Samen door Zuid brengt de gemeente, de wijken en initiatiefnemers dichter naar elkaar toe en versterkt zo de verbinding.

Ontdekkingsreis door Rotterdam Zuid

In de voorbereiding brachten we samen met de programmamanagers van gemeente Rotterdam de betrokken initiatieven in kaart. We stippelden drie interessante wandelroutes en twee fietsroutes uit langs initiatieven zoals Leer Praktijk Centra met leerwerk programma’s, Huizen van de Wijk met sociale ondersteuning, scholen met extra lesprogramma, bouw- en transformatieprojecten en culturele organisaties.

Samenwerking van Zuid voor Zuid

Met gezonde nieuwsgierigheid ervaren de collega’s van gemeente Rotterdam de bijzondere en inspirerende verhalen uit de wijken. Het evenement is een terugkerend concept zodat de kennis over de initiatieven actueel blijft en de verbinding onderhouden wordt. De verbinding en samenwerking die belangrijk is om het succes van de verbetering van de wijken te borgen. Daarom zochten wij de samenwerking met allerlei lokale partijen op Zuid om de organisatie te verzorgen.

ʕ◉ᴥ◉ʔ

Quote van een deelnemer

‘’Wat was dit een geweldige middag met verhalen van bevlogen Rotterdammers. Ik hoop oprecht dat jullie vaker zulke middagen gaan organiseren, want ik zou graag ook nog deelnemen aan de andere activiteiten.’’

Digitaal door Zuid

Niet alle initiatieven op Zuid kunnen onderdeel zijn van de routes. Daarom hebben we content gemaakt die we niet alleen onder de deelnemers verspreidden, maar onder alle collega’s die werken aan het NPRZ. Door middel van de blogs en video’s gingen de collega’s ook digitaal Samen door Zuid.

Duurzame verbinding

Met Samen door Zuid heeft gemeente Rotterdam een meerjarig concept dat bijdraagt aan de borging van het NPRZ. Zowel deelnemers als initiatiefnemers zijn enthousiast.

(⌐■_■)

Vragen?
Neem contact met ons op!

  • (⌐■_■)

Meer weten over Samen door Zuid? Of het nut van samen de wijken in gaan? Neem contact op met Niek van den Hoven over hoe wij de samenwerking zochten.