Blacklight X / Een hommage aan M.C. Escher

Merkactivatie

Live laser art experience

Deliverable (ง‘̀-’́)ง

Een live activatie op het strand

Scheveningen viert het 125-jarige jubileum van kunstenaar M.C. Escher! Met een canvas van bijna 300m2 aan zeecontainers, brachten we samen met kunstenaar Alberto Novello een hommage aan Escher – genaamd BLACKLIGHT X. Een laser art experience speciaal ontwikkeld ter ere van het jubileum.

Het jaar van M.C. Escher

In Den Haag staat het hele jaar 2023 in het teken van M.C. Escher. Een mijlpaal die de stad viert met verschillende eerbetonen in de vorm van kunstwerken, optreden en evenementen. Waaronder BLACKLIGHT X op het strand van Scheveningen. Met het team van iqagency_ verzorgden we het creatief concept, de communicatie en de productie.

Beleving at the beach

Bij het ondergaan van de zon was het showtime! Toen de schemer volledig werd overgenomen door het donker, vervulde een reeks aan laserprojecties de horizon met interpretaties van het werk van Escher. En zo werd het strand ‘kunstig verlicht’.

De projecties waren bij helder weer te bewonderen op een nog nooit eerder gebruikt canvas.

BLACKLIGHT X – Een visuele en auditieve beleving met abstracte vormen en surrealistische / futuristische muziek.

(⌐■_■)

Een zeecontainer canvas

Volledig experimenteel hebben we de laserprojecties samen met Alberto ontwikkeld. Nog niet eerder is deze techniek zo groot en op een canvas van zeecontainers gepresenteerd. Na een periode van testen en proberen hebben we het met succes gerealiseerd.

Kunst collaboration

Creatieven en overheden hebben de handen ineengeslagen om met een collaboration deze unieke experience te kunnen realiseren.

Mede dankzij de samenwerking met SIVS, Buitengewoon Scheveningen, gemeente Den Haag, The Hague Marketing en Italiaanse instituten hebben we bewoners en bezoekers van Den Haag en Scheveningen kunnen trakteren op deze kunstbeleving.

Het jaar van M.C. Escher wordt door de hele gemeente Den Haag gevierd door hier extra aandacht aan te besteden, maar dit is de alleereerste keer dat een dergelijke live laser art experience is gemaakt.

(ง‘̀-’́)ง
✿♥‿♥✿

Vragen?
Neem contact met ons op!

  • ʕ◉ᴥ◉ʔAnnemiek Waters

Ook op zoek naar een live activatie? Dit was ons lichtpuntje op het strand! Ook een unieke experience? Kijk dan bij cases op de website.